Nytt

Mens USA signaliserer fremgang i forhandlingene med Iran, sier statsminister Benjamin Netanyahu at det mer minner om kapitulasjon.

Den avtalen man nærmer seg vil være verre enn den USA inngikk med Nord-Korea.

“This is a bad deal,” the prime minister said. “It is not less bad – in my opinion it is worse – than the deal with North Korea that led to a nuclear arsenal in North Korea. But this is both a nonconventional threat and a very large conventional threat against Israel, the countries of the region and the world.”

“It seems that the nuclear talks in Iran have yielded a collapse, not a breakthrough,” Netanyahu said at the start of the weekly cabinet meeting. “The major powers’ concessions are growing.”

Israel frykter at et Iran befridd for sanskjoner vil få muskler til å øke sitt engasjement i Syria, Irak og Jemen. USA later ikke til å se en slik sammenheng. Det fører til at USA mister venner, slik som Saudi-Arabia som ser seg om etter andre partnere.

Situasjonen i Midtøsten blir enda mer uforutsigbar.

I tillegg kommer usikkerheten over om Iran har lagt alle kort på bordet når det gjelder atomanlegg. Det er mistanke om at det finnes anlegg verden ikke kjenner til.

Hvis P5+1 går med på en rask avvikling av sanksjonene kan det i seg selv styrke oppfatningen av at forhandlingene er en triumf for regimet.

 

 

http://www.timesofisrael.com/netanyahu-western-powers-collapsed-in-nuclear-talks/?utm_source=The+Times+of+Israel+Daily+Edition&utm_campaign=93fe47ecd7-2015_07_05&utm_medium=email&utm_term=0_adb46cec92-93fe47ecd7-54982617