Nytt

Igjen har vi den sjokkerte faren og familien som ikke kan forstå at deres sønn kan ha begått slike grusomheter. Han hadde vært en «helt vanlig ung mann». David Cameron legger til at islam er en fredelig religion. Årsakene til terroren er kompleks, sier ekspertene. Tja, er den nå det? Sunday Times skrev igår om hans sterke tilknytning til salafistene og de fire andre leieboerne han delte leilighet med som nå er sporløst borte.

Tarek Messai, a leading figure at the Kariouan branch of the Tunisian General labour Union said Rezgui was living in the «neighbourhood frequented by Islamist students». He noted a general climate of conservatism – especially among students – in Kariouan which has 370 mosques. «We don’t make factories in Kairouan, we make mosques», he said.

tunisia.seifeddine.rezgui

 

The gunman who slaughtered 38 holidaymakers on the beach in Tunisia is believed to have travelled to an ISIS terror training camp in Libya, it emerged today.

Seifeddine Rezgui, 23, went to the country and took part in jihadist training in March – three months before before the atrocity, police sources have told MailOnline.

The Kalashnikov he used to shoot dead holidaymakers on the beach is also thought to have been smuggled back from Libya, separately.

IS blir stadig sterkere i Libya, jihadistene trenger ikke lenger reise til Syria for å trene på bruk av skytevåpen. Den humane sperren som andre mennesker har når det gjelder å drepe uskyldige mennesker som løser Soduko på en solseng, er fullstendig fraværende for en «rettroende».

Daily Mail