Nytt

Amerikanske fly angrep søndag et mål hvor man trodde Mokhtar Belmokhtar befant seg, mannen bak angrepet på gassanlegget In Amenas i Algerie i januar 2013, der 38 utlendinger, hvorav fem norske, ble drept.

TERROR-master180

 

Libyske myndigheter er sikre på at han er drept. Amerikanerne utviser større forsiktighet. De har brent seg før og vil ha rettsmedisinske bevis. Det kan ta tid ettersom flere fly brukte mange bomber og sprengte de tilstedeværende i småbiter.

Belmokhtar var en garvet kriger fra en algeriske borgerkrigen, som de senere år har levd i grenseområdet mellom det nordlige Mali, sørlige Algerie og Libya. Han giftet seg med en lokal kvinne fra Timbuktu, lærte seg dialektene, og delte utbyttet av kidnappinger og smugling med lokalbefolkningen. Den canadiske diplomaten Robert Fowler har gitt et levende bilde både av Belmokhtar og hans menn i sin bok A season in hell. Fowler har gissel i fire måneder ute i ørkenen.

 

http://www.nytimes.com/2015/06/15/world/middleeast/us-airstrike-targets-qaeda-operative-in-libya.html?emc=edit_th_20150615&nl=todaysheadlines&nlid=30317720&_r=0