Kort

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap) ønsker en åpnere asylpolitikk. Han gratulerer Venstre og KrF med den nye avtalen for asylbarna, samtidig som han krever en nyorientering fra eget parti.

Han er glad for at KrF og Venstre har oppnådd resultater i forhandlingene med Høyre og Frp, for asylbarna. Men han synes det er leit at sentrumspartiene ikke fikk sterk støtte i dette fra Arbeiderpartiet.

–Jeg vil ta til orde for en nyorientering i asylpolitikken for Ap når det gjelder barn. Barns beste skal trumfe mye. Dette må Ap ta på alvor, mener en engasjert fylkesordfører.

Fylkesordføreren begrunner kravet om nyorientering med Høyesteretts-dommen av januar i år. Her ble tingrettens og lagmannsrettens dom om å sende ut en kenyansk mor og hennes fem år gamle datter omgjort – under henvisning til prinsippet om barnets beste i Grunnlovens paragraf 104.

Tore O. Sandvik krever ny asylpolitikk i Ap