To fanger får hodene skåret av med kniv i Boko Harams nye video. 

One of the kneeling men is made to tell the camera that they were paid by authorities to spy on the militant group, before the film moves to another scene showing the men’s decapitated bodies. It was not possible to confirm the film’s authenticity or date.

The footage will stoke concerns that Boko Haram, which evolved out of a clerical movement focused on north-east Nigeria, is expanding its scope and seeking inspiration from global militant networks including al-Qaida and Isis.

Boko Haram har publisert videoer av grusomheter tidligere, men denne nye videoen skal ha avansert redigering og grafikk slik IS bruker.

boko

Skremmende utvikling i Nigeria. Her er lederen Abubakar Shekau som er ansvarlig for 16000 drap.

Abubakar Shekau er en av verdens mest ettersøkte menn. Han står også bak alle bortføringen av hundrevis av jenter. Amerika har utlovet en dusør på syv millioner dollar for ham. Nigeria har trodd flere ganger at de har drept ham, men så dukker han opp i en ny video. Han skal være en mester i forkledninger og snakker fire språk flytende. I tillegg til å være total psykopat, naturligvis.

Og med en påstått direktelinje til Allah, sier han:

‘I abducted your girls. There is a market for selling humans. Allah says I should sell. He commands me to sell.’

I en av de første videoene som dukket opp på nettet i 2012 skrøt han av sin blodtørstighet:

‘I enjoy killing…the way I enjoy slaughtering chickens and rams.’

Det er antatt at han er født i en liten landsby kalt Shekau som sønn av fattige bønder. Han var en religiøs ung mann som studerte islam før han valgte den litt hardere Sunni-ideologien og ble en forkynner.

Etter dette skal han ha vært student ved Borno State College of Legal and Islamic Studies for høyere islamstudier. Etter å blitt ytterligere radikalisert tok han kontroll over Boko Haram etterat den tidligere lederen Mohammed Yusuf ble drept av sikkerhetsstyrker i 2009.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂