Nytt

Tre jihadister utstyrt med politiuniformer, Kalashnikover, håndvåpen og eksplosiver planla å kapre en buss full av passasjerer i Belgia. De hadde også tenkt å kidnappe en politibetjent av høyere rang eller en dommer for deretter å filme en halshugging av dem.

According to Belgium’s RTL broadcaster the three terror suspects, equipped with Belgian police uniforms, four Kalashnikov assault rifles, handguns and explosives, were planning to seize a bus, taking passengers hostage.

According to the Het Laatste Nieuws newspaper the terrorist cell was planning to kidnap a senior police officer or magistrate before beheading them for a video to be distributed on the internet.

Belgium-attacks-2_3166738c 

Ekte, belgisk politi – men hvor lenge er folk trygge på det?

Dette med at lovbrytere og terrorister utgir seg for politi er et stadig økende problem. Europeere stoler på politiet, men hvor lenge vil folk føle seg trygge på at det virkelig er en politimann de har foran seg?

Breivik utga seg for å være politi, Kouachi-brødrene utga seg for å være politi og nå hadde disse avdøde terroristene i Belgia tenkt å gjøre det samme.  

Det vil ikke vare lenge før folk begynner å skvette unna når de ser politi i fullt utstyr. For hvem kan se forskjell på utkledte terrorister og samfunnets beskyttere?

The Telegraph