Den tidligere biskopen av Oxford, Lord Harries, sa under en debatt i Overhuset, at man ved neste kroning burde vurdere å lese noen vers fra Koranen, for å vise inkludering. Forslaget kunne like gjerne ha kommet fra en biskop i den norske kirke. Hvorfor er det helt på jordet? Tja, hvilke vers tenker man på? Det finnes en del som ikke passer for anledningen. Har man tenkt noe på følelsene til de pårørende som har vært utsatt for islamsk terror? Hvorfor nettopp islam, hvorfor ikke buddhisme, hinduisme jødedom, og den største av dem alle i dagens Storbritannia, ateisme? Dessuten: Hvordan er det med inkluderingen andre veien? I Mekka f.eks? Og hva med moskeer i Storbritannia: I synagoger leses det hver fredag velsignelse over dronningen. Noe lignende er utenkelig i moskeene.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.