Israel har nå de problemer tett innpå livet som europeerne ikke vet svaret på: Folk som hyller IS som symbol på motstand. Israel vet hva det betyr og Netanyahu sier nei, det vil de ikke tolerere.

Netanyahu sier det kan bli aktuelt å ta statsborgerskapet fra folk som går jihadistens ærend.

 

“We are not prepared to tolerate more demonstrations in the heart of our cities in which Hamas or ISIS flags are waved and calls are made to redeem Palestine with blood and fire, calling in effect for the destruction of the State of Israel,” Netanyahu said.

“I have instructed the interior minister to use all means, including evaluating the possibility of revoking the citizenship of those who call for the destruction of the State of Israel,” he said.

«Israel is a nation of law. Whoever violates the law will be punished severely. We will not tolerate disturbances and riots. We will take determined action against those who throw stones, firebombs and fireworks, and block roads, and against demonstrations that call for our destruction,” Netanyahu said.

On Saturday thousands of Israeli Arabs rioted to protest an incident in which police shot and killed a resident of the Kafr Kana village, Khayr al-Din al-Hamdan, after he attacked them with a knife.

Stemningen har vært spent fordi det denne gangen har vært uro i selve Israel, først i Jerusalem, hvor to palestinere brukte bilene som våpen mot fotgjengere, og så i Galilea hvor en palestiner ble skutt og drept av politiet. Mandag ble en soldat stukket ned med kniv i Tel Aviv.

Den siste bølgen begynte med attentatet på en jødisk aktivist, medlem av en gruppe som vil utvide jøders besøkelsesrett på Tempelhøyden. Det fremstilles på palestinsk side som overgrep.

Netanyahu kritiserte palestinske myndigheter for å hisse opp stemningen. På ansvarlig palestinsk side hevdes det på ramme alvor at jødene ikke har en årtusenlang historie i Israel. Det har i følge denne fremstillingen aldri vært noe tempel. Jødene er nykommere. En slik fremstilling gjør det lettere å hevde at de har stjålet andres land. Blandingen av blasfemi – at jødene krenker muslimsk grunn – og historierevisjonisme – hisser til hat mot jødene og Israel. Netanyahu sier at det vil ikke Israel finne seg i. Han utpeker særlig Hamas og den islamistiske bevegelsen, som får lov å operere inne i Israel.

“I have instructed that they be outlawed. But also standing behind this incitement is the Palestinian Authority and its leader, Abu Mazen. The website of their official body, Fatah, explains that the Jewish people were, in effect, never here, that the Temple was never here, that David, Solomon, Isaiah, Jeremiah and the kings and prophets of Israel – are all fiction,” Netanyahu said.

“This is nothing less than a clear attempt to distort not only the modern truth, but also the historical truth. Against these distortions and these gross lies, we must tell the truth to our people and to the world,” Netanyahu said.

Hvis israelerne gjør alvor av å ta statsborgerskapet fra jihadister, får Europa et problem. Samme metoder anbefales på kontinentet. Det kan bli vanskelig å fordømme noe man selv leker med tanken på.

 

http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-We-wont-tolerate-Hamas-or-ISIS-flags-at-protests-in-Israel-381232