Tavle

Når man leser en nettside dukker relaterte storier opp, og denne gang var det at Naomi Wolf hadde sagt at IS-videoene var iscenesatt av USA. Ingressen gikk på at det var en tidligere rådgiver for Bill Clinton og Al Gore og jeg – og flere med meg viste det seg – leste Klein i stedet for Wolf. Begge har Naomi til fornavn.

Søk ga ingen andre kilder, hvilket var mistenkelig. Saken i Politiken var fra 7. oktober, og omsider dukket saken opp – med Naomi Wolf. Storyen er fremdeles interessant som eksempel på hva folk kan få seg til å tro. Men Wolf har ikke samme appell som Klein.

Derimot ga søket en annen interessant story, og den er sann: New York Times-journalisten James Risen blir saksøkt av føderale myndigheter fordi han nekter å oppgi en føderal kilde. Risen har noen ganske sterke uttalelser om Obamas forhold til pressen:

New York Times reporter James Risen said Sunday that none of the current leak investigations would be happening if President Barack Obama did not hate the media so much, the Morning Sentinel of Maine reports.

“I don’t think any of this would be happening under the Obama administration if Obama didn’t want to do it,” Risen said at Colby College in Maine after he received the Elijah Parish Lovejoy award for journalism. “I think Obama hates the press. I think he doesn’t like the press and he hates leaks.”

Risen could face jail time for refusing to reveal his sources about a failed CIA operation, though Attorney General Eric Holder and Obama have indicated Risen will not go to jail.

..

Risen is far from the only journalist to hammer the administration over its treatment of the press. The Associated Press’ Sally Buzbee and former New York Times Executive Editor Jill Abramson have long called out the Obama administration for its lack of transparency and intimidation of journalists.

 

http://www.politico.com/blogs/media/2014/10/james-risen-obama-hates-the-press-196641.html