Feature

A week after Algerian militants kidnapped and slaughtered a French tourist, a video has surfaced on the Internet in which Moroccan soccer fans sing pro-ISIS chants. In the video, posted on September 29, 2014, the fans of the Raja Club Athletic from Casablanca, Morocco, can be heard chanting: «ISIS! ISIS!» and «Let’s go on Jihad!»

Hvorfor peger flaskehalsen på os? Hvorfor er det ikke kinesernes opgave, de er trods alt de kommende globale magthavere?

Den eskalerende borgerkrig i Mellemøsten tager livet af den arabiske civilisation og rammer Vesten som en naturkatastrofe. Hvem skal redde araberne fra sig selv? Det er blevet efterår, ikke bare herhjemme. Som de fleste nok har bemærket, er det herostratisk omtalte arabiske forår, som fik mainstreammedier og idealistiske politikere til at glinse og gjalde af håb og humanisme, afløst af mørke midt på dagen i Irak, Syrien og andre steder i Mellemøsten. Analytikere har allerede beskrevet det, og det skal siges igen: Den arabiske civilisation er brudt sammen……. I Vesten står præsidenter og statsledere fra Barack Obama til David Cameron beredt med forsikringer om, at elendigheden ikke har det fjerneste med islam at gøre.

Den arabiske civilisation, som selv Samuel Huntington anerkendte i sit kritiske værk om civilisationernes sammenstød for 20 år siden, er udlevet og vil næppe genopstå i vores levetid. Hvad eller hvem skulle redde den? Plaget som den er af Koranens allestedsnærværelse og ødelæggende politiske konsekvenser, er udsigterne til social, politisk, kulturel og økonomisk bedring mere end distante. Dertil kommer olien, som er regionens største handicap, fordi den gør det muligt for regenter, klaner og bander at regere uden at skulle producere eller investere i sin egen befolkning. Var det ikke for olien, havde den arabiske civilisations fallit og dødbringende interne strid stået klart for os alle sammen for længe siden. Olien har så at sige forsinket vores erkendelse af borgerkrigens primat i det ulykkelige Arabien.

Sverige er den ene ekstrem; her har man ganske simpelt givet op og erkendt, at indvandringen vil indebære velfærdens afslutning, hvilket man skal være liberalist for at værdsætte.

Deroute er egentlig for venligt et udtryk. Det er ikke alene den arabiske civilisation, der forsvinder for øjnene af os, men tillige vores egen kultur, der lider af overmod i bestræbelsen på at spille Jesus, imens vi tillader, at arabere – der tydeligvis ikke vil Danmark eller det land, der har givet dem eller deres forældre en ny chance – huserer som grever og baroner på gader og stræder og opfører sig, som var de herrer i vores hus. Mærk dig disse dage, det er dage, der forandrer verden, herunder din egen. Tiderne skifter, jeg siger det bare.

 

Mikael Jalving: Det kollektive arabiske selvmord, kronik

(Morten Uhrskov: Befolkningerne i de fattige lande vokser i historisk uhørt omfang.)

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også