Nytt

Tirsdag ble 35 personer drept i forskjellige angrep i shia-dominerte områder i Bagdad. Sikkerhetskilder sier ISIS har benyttet dyrket mark nordvest for Bagdad til å nærme seg shia-områder. To bilbomber eksploderte i travle gater og dette resulterte i 20 drepte og 35 sårede, ifølge politi og helsetjenestekilder.

There was also a mortar attack in the Sab al-Bour neighbourhood of northern Baghdad that killed five people and wounded 15.

Later on Tuesday, at least seven people were killed and 18 wounded when a car bomb exploded in the mainly Shi’ite Zaa’faraniya district of southeast Baghdad, police said.

Three mortars also landed in the Shi’ite al-Shula district in the capital’s northwest, killing three people and wounding 12, police said.

People inspect the site of a car bomb attack in Basra, southeast of Baghdad September 30, 2014. The car bomb attack took place in a parking lot and no one was hurt, police sources said. REUTERS/Stringer

Reuters