Den britiske hjelpearbeideren David Haines (44) ble kidnappet i Syria i mars 2013, etter å ha vært i landet i tre dager. Idag har IS lagt ut video som viser halshoggingen (vi mangler ord for den bestialske måten de skjærer av hodet med kniv) av Haines. Ved slutten av videoen viser IS frem nok et gissel som foreløpig ikke er offentlig identifisert, men som påstås å være briten Alan Henning.

David Haines hadde tidligere jobbet for hjelpeorganisasjoner i Libya og Sør-Sudan. Han var i Libya i 2011 som leder for Handicap International som hjelper funksjonshemmede i fattige konfliktområder over hele verden.

David-Cawthorne-Haines

David Haines med IS-bøddelen

I videoen blir David Haines tvunget til å gi David Cameron det personlig ansvaret for mordet:

‘My name is David Cawthorne Haines. I would like to declare that I hold you David Cameron entirely responsible for my execution.

You entered voluntarily into a coalition with the United States against the Islamic State, just as your predecessor Tony Blair did, following a trend amongst our British Prime Minsters who can’t find the courage to say no to the Americans.

‘Unfortunately it is we the British public that in the end will pay the price for our Parliament’s selfish decisions.’

IS-bøddelen, som snakker med britisk aksent, sier deretter:

‘This British man has to the pay the price for your promise Cameron to arm the Peshmerga against the Islamic State.

‘Ironically he has spent a decade of his life serving under the same Royal Air Force that is responsible for delivering those arms.

‘Your evil alliance with America which continues to strike the Muslims of Iraq and most recently bombed the Haditha Dam will only accelerate your destruction, and playing the role of the obedient lapdog, Cameron, will only drag you and your people into another bloody and unwinnable war.’

6hostage0409a

 Familiefaren etterlater seg kone og to døtre på henholdsvis 17 og 4 år

The Mirror  The Guardian  Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂