Nytt

USA og resten av G7 varsler nye sanksjoner mandag hvis ikke Russland viser vilje til samarbeid.

Men igjen er det enkeltpersoner man vil gå etter. Ikke økonomiske sektorer. Man vil ikke samkjøre sanksjoner, men foreta individuelle vurderinger. Det lyder ikke overbevisende. At man så lenge etter at Moskva ga blaffen i Geneve-avtalen fremdeles ikke har svart med sanksjoner, kan bare øke Putins apetitt.

Stedfortredende nasjonal sikkerhetsrådgiver Ben Rhodes varsler at sektor-sanksjoner kun vil bli satt i verk hvis Moskva invaderer Ukraina. Dermed har USA signalisert at de sanksjonene som virkelig monner er noe som USA kvier seg for å innføre. Rhodes sier de også vil ramme europeiske land og USA. Men det har man visst lenge. Ved å skyve det ubehagelig foran seg sørger USA for at Moskva kan fortsette sitt løp. Destabiliseringen av Ukraina kan fortsette og Obama-administrasjonen signaliserer at den helst ikke vil foreta seg noe. Selv i dag sier Rhodes at det er en vei tilbake for Moskva, hvis man bare vil samarbeide.

 

http://www.washingtonpost.com/blogs/post-politics/wp/2014/04/25/us-g-7-allies-will-impose-new-sanctions-against-russia-as-soon-as-monday/?tid=pm_politics_pop