Nytt

Håkon Bleken er ubetalelig i sin karakteristikk av Kyander, Adresseavisen og styret i Trondheim kunstmuseum i Trangvik som internasjonal kunstby i dagens Adresseavisen:

– Oscar Wilde har rett. Førsteinntrykk er det viktigste. Jeg husker mitt første møte med Kyander; «August, tenkte jeg – Hamsuns August; villig, velvillig, virksom, sprellende henover jordoverflaten etterlatende seg et hav av påbegynte sildoljefabrikker på vei til neste prosjekt, og så videre, og så videre.» Men dannet – åh, det fløt fransk fra hans leber. Dette ble Trondheim Kunstmuseums skjebne.

Avslutningsvis får Adresseavisen, den såkalte Midt-Norges frie stemme, sitt pass påskrevet.

Og Midt-Norges frie stemme. Jeg fikk anledning til personlig å møte denne stemmen. Etter en artikkel som ble for drøy, men som nå viser seg å være helt dekkende, dukket sjefen opp og forlangte dokumentasjon. Ut fra de foreliggende fakta er det naturlig å spørre: «Er det nok dokumentasjon nå?»