France Newspaper ShootingMannen som spredte frykt i Paris i flere dager etter skyting mot en TV-stasjon, utenfor en storbank, en gisseltaking og skyting inne i lokalene til avisen Libération, der  en fotoassistent ble alvorlig såret, er tatt og identifisert. Det dreier seg om Abdelhakim Dekhar, som ble dømt til fire års fengsel i 1998 for delaktighet i drapene på fem mennesker.

Dokhar ble dømt for å ha skaffet til veie våpenet som ble brukt til drapene.

DNA-prøver viser at politiet har tatt gjerningsmannen.

Hva som er motivet er foreløpig uklart. Det første angrepet var inne i lokalene til en kommersiell TV-kanal, BFM-TV. Dhokar etterlot skarpe skudd og sa: – Neste gang treffer jeg. Det var skytingen mot Liberation mandag som for alvor fikk alarmen til å gå. Liberation er venstreorientert, og man spekulerte i et politisk motiv.

The gunman entered the lobby of Libération around 10 a.m. Monday and opened fire. A 23-year-old photographer, who works at the paper as a freelance assistant, was in intensive care after being shot near the heart and in the arm.

Less than two hours after the shooting at Libération, three shots were fired in front of the headquarters of the bank Societe Generale in the Paris suburb of La Defense, according to Parispolice. Societe Generale said no one was hurt.

Less than an hour later, a man called police to say he had been taken hostage by a gunman in the town of Puteaux, next door to La Defense. Police said the gunman forced his hostage to drive six kilometers (3 1/2 miles) back toward central Paris, then let him go on the Champs-Elysees.

 

http://www.theepochtimes.com/n3/365788-abdelhakim-dekhar-identified-as-paris-shooting-suspect/?photo=3