Nytt

Idag deltok Tommy Robinson i debatt på BBC1 Sunday Morning Live . Med dette har han tatt steget fra massedemonstrasjoner i gatene over til stueren debatt i den største TV-kanalen. For første gang så vi ham bli behandlet med respekt av BBCs intervjuer og han slapp å bruke tid på å forsvare seg mot personangrep hvilket ga ham muligheten til å fremlegge sine synspunkter på en balansert og tillitsvekkende måte.

I tillegg til Tommy Robinson deltok Inayat Bunglawala fra Muslims4UK og programleder Esther Rantzen. Inayat Bunglawala gjorde ingen god figur i debatten og Esther Rantzen (som er fra Luton i likhet med Tommy Robinson) viste Tommy en overraskende støtte. Esther er en TV personlighet med stor tilhengerskare og mye goodwill.

Under sendingen foretok BBC en meningsmåling hvor man kunne stemme ved å tekste «ja» eller «nei» til spørsmålet:

Does the English Defence League represent a view that needs to be heard?

Resultatet som kan sees her, viser at 95% av seerne stemte JA.

På Tommys Twitterside skrev en tilhenger: «I like the way this is going now. Prime time Sunday TV, my family & million others are watching you & agreeing with you!»

Det kommer en dokumentarfilm om Tommy Robinson i slutten av oktober. Han har for tiden en rettssak mot seg som forventes å avsluttes i desember. Han har uttalt at han vil starte en ny organisasjon på nyåret.

Se dagens Sunday Morning Live:

Del 1

Del 2

 

Forøvrig stilles det spørsmål ved den økonomiske støtten og ideologien til Quilliam Foundation som Tommy Robinson og Steve Carroll har innledet samarbeid med. Les mer i The Guardian om dette. Hva som forventes å komme ut av dette samarbeidet er også uklart. Det spekuleres i om Tommy Robinson har konvertert og nå løper islamistenes ærend. Dette ser for meg ut som en reaksjon fra de som er skuffet over at han har forlatt EDL og som vi ser fra dagens TV-debatt, han står fast ved sine meninger.