Den egyptiske hæren sier at den vil akseptere fredelige protester, og Det muslimske brorskapet har tillyst protester på denne «vredens fredag» etter den ukentlige bønnen – en tingenes tilstand som sett med optimistisk blikk kan tyde på en bevegelse i retning av en form for normal politisk dynamikk.

Men skjærene i sjøen er tallrike. Et av de store spørsmålene er hvor mye aggresjon som bor i landets islamister, og hva de kan finne på fremover.

Early on Friday, one soldier was reported killed after Islamist militants attacked military and police checkpoints in the Sinai Peninsula with rockets and mortar fire.

Security checkpoints at al-Arish airport, near the border with Israel and the Gaza Strip, and a police station in Rafah were targeted, officials said.

Nå er det riktignok uklart om dette noe mer enn business as usual, men noen er helt klart rede til vold etter avsettelsen av Morsi. Kan denne håndteres som en mindre irritasjon, eller får vi se mer eller mindre asymmetrisk krigføring, f.eks. i form av terror?

 

Egypt army permits ‘peaceful protest’ amid Morsi anger