Hovedkvarteret til Det muslimske brorskapet i Kairo ble i dag stormet av demonstranter som krever at Egypts regjering må gå av. Den angivelig folketomme bygningen skal også ha blitt påtent. Åtte mennesker er siden søndag blitt drept i urolighetene i landet. I Kairo er demonstrantenes steiner og bensinbomber blitt besvart med skudd av sikkerhetsstyrker.

Protesters across Egypt have accused the president of failing to tackle economic and security problems since being elected a year ago. His supporters have insisted he needs more time.

Millions of people attended demonstrations across the country on Sunday to demand Mr Morsi step down.

The crowds seen in Cairo’s Tahrir Square were the biggest since the 2011 revolution that toppled Hosni Mubarak. […]

Overnight, protesters threw petrol bombs and rocks at armed guards inside, who retaliated by firing at them.

Misnøyen med situasjonen i landet er stor, og volden og kaoset ser ut til å fortsette. Noen frykter sågar borgerkrig. Konfliktlinjer er da heller ikke vanskelig å få øye på, men opposisjonen mot president Mursi er, i alle fall i øyeblikket, neppe samlet eller velorganisert nok til noe som minner om militær konfrontasjon. Mon tro om det hurtig kan endre seg?

 

BBC: Egypt protesters storm Muslim Brotherhood headquarters