Nytt

Justiskomiteen i Europa-parlamentet vedtok for noen uker siden bak lukkede dører å frata Marine Le Pen hennes parlamentariske immunitet.

Grunnen er uttalelser hun kom med i 2010 der hun nevnte muslimsk innvandring i Frankrike i samme åndedrag som nazistens okkupasjon. Hun sa noe om at dagens problemer byr på utfordringer som er like store som okkupasjonens. Motstandere mener at det  var en sammenligning mellom muslimer og nazister og vil henne for retten for rasisme.

Det er BBC som melder dette. På nett er det bare den spanske utgaven som har nyheten.

Vedtaket må godkjennes av parlamentet i plenum.

Marine Le Pen er ikke medlem av den franske nasjonalforsamlingen. Hun fikk 18 prosent av stemmene i første runde av presidentvalget. Hvis hun skulle bli stilt for retten vil det kunne få politiske konsekvenser.

 

http://www.bbc.co.uk/mundo/ultimas_noticias/2013/06/130531_ultnot_internacional_parlamento_europeo_marine_le_pen_inmunidad_tsb.shtml