Nytt

Ytterligere to bomber er funnet i Boston etter de to eksplosjonene som drepte minst to og skadet et titalls personer ved målgangen til Boston Maraton. En tredje bombe er gått av på taket på JFK Library. Politiet råder nå folk til å holde seg innendørs.

Politiet er nå i ferd med å desarmere de to bombene. Anslaget fant sted under Boston Maraton på helligdagen Patriots Day, hvor det var tettpakket med publikum:

Mike Mitchell fra Vancouver i Canada deltog i løbet og var lige løbet over mållinjen, da han hørte en «høj eksplosion» bag sig. Han fortæller, at røg steg 15 meter op i vejret, og folk begyndte at løbe og skrige.

«Alle panikkede fuldstændig,» siger Mitchell til Reuters.

Det Hvite hus skal nå være i fullstendig «lock down», og politiet i Washington og New York er i høyeste beredskap. Store deler av Bostons bykjerne er stengt og en tredj bombe er allerede blitt sprengt under kontrollerte forhold:

Fox News rapporterer, at luftrummet over Boston er blevet ryddet, og at helikoptere er blevet beordret til at forlade området.
Løbet afholdes hvert år på den tredje mandag i april, der i USA er kendt som Patriots Day. Der deltager hvert år ca. 20.000 løbere, der gennemfører ruten gennem Bostons gader.

Saken blir oppdatert.

Jyllands-Posten: Eksplosioner ved Boston Maraton