Nytt

Amerikansk politi finkjemmer Boston i jakten på den eller de som sto bak bombene som drepte tre og skadet mer enn 140 personer. Bombene, som var plassert ved målstreken i Boston Maraton, var fylt med splinter og kulelagre for å gjøre maksimal skade på menneskene som befant seg i det tettpakkede området.

En tredje bombe er funnet og desarmert, og politiet er nå i ferd med å ransake en leilighet i en forstad til Boston. Det er foreløpig ingen offisielt mistenkte, og New York Posts melding om at en 20 år gammel saudi-arabisk mann er anholdt er ikke blitt bekreftet.

Politiet har bekræftet, at man har fået en ransagningskendelse i forbindelse med efterforskningen af bomberne. Lejligheden ligger i forstaden Revere, men politiet vil ikke komme med yderligere oplysninger, skriver AP.

Medie: 20-årig i søgelyset

Det amerikanske medie New York Post rapporterer, at en 20-årig mand er i politiets søgelys. Ifølge New York Posts oplysninger er manden fra Saudi Arabien og befinder sig netop nu på hospitalet omgivet af vagter. De oplysninger er imidlertid ikke blevet bekræftet fra officielt sted.

Revere ligger syv-otte kilometer fra gerningsstedet.

Som en følge av terrorangrepet har USA høynet alarmberedskapen, og president Barack Obama har beordret skjerpet overvåkning av amerikansk luftrom.

Jyllands-Posten: Efter bomberne: Politiet undersøger lejlighed