I går mislyktes noen ranere når de angrep en verditransport i Stockholm. Røykbomber og spikerfeller (spanske ryttere) ble brukt for å stoppe politiet.

I dag ble en gullsmed ranet i Södertälje. Det ble startet en skuddveksling mellom politi og ranere på åpen gate. En raner lå igjen med skuddskader i hodet når fluktbilen kjørte av gårde. Ranerne sparket sin skadeskutte mann ut av fluktbilen. Røykbomber og spanske ryttere skal ha blitt brukt mot politiet også i dag.

Under ranet oppsto en skuddveksling mellom ranerne og politiet, der begge partene avfyrte flere skudd.

Dramatiske opptak viser en sivilkledd politimann, i skjul bak en søppelbøtte, i skuddveksling med ranerne. Så blir en av ranerne truffet. Kort tid etterpå forsvinner bilen med de andre ransmennene fra stedet, mens mannen ligger igjen på bakken. Ved siden av ham ligger et AK-47 Kalasjnikov automatvåpen.

——————

– Jeg så alt. Det ekleste var da han ble skutt. Jeg så at de skjøt mot hverandre. Så sparket de mannen ut av bilen, rullet over ham og kjørte fra stedet, beskriver øyenvitnet overfor VG.

——————

Det er andre dag på rad at bevæpnede ranere slår til i Sverige. Da ransforsøket mot en verditransport i Stockholm i går ettermiddag gikk skeis, kastet ranerne ut røykbomber og spikerfeller – såkalte spanske ryttere – for å riste av seg politiet. Det samme gjorde ranerne som stakk fra kjøpesenteret i Södertalje i dag, skriver Aftonbladet.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10064445