Ikke bare ble tildelingen av Kongens fortjenestemedalje til Tron Ali Linstad utsatt, kongen vil også tenke seg om. Det kan bare bety at Slottet vurderer å gjøre om igjen vedtaket.

Presset vil neppe avta. Hvis Slottet sier man vil ha betenkningstid kan det bare bety at de er blitt betenkt. Men Slottet skal møte Linstad til nye samtaler mandag. Hva er det å samtale om? Tror Slottet at Linstad er en pålitelig samtalepartner? eller at han kan trylle bort sin lange record av uttalelser, enten det er jøder, Salman Rushdie, eller støtte til Khomeini?

Rett før klokken 13 opplyste Slottet at utdelingen er utsatt inntil videre. Mandag skal Slottet møte Linstad til nye samtaler, får TV 2 opplyst.

Det var egentlig Høyre-ordfører Fabian Stang som skulle stå for overrekkelsen, men han har sagt fra seg oppgaven.

Linstad sier til Nyhetskanalen klokken 13 at Slottet har bedt om betenkningstid. Nyhetskanalens reporter Nils Gunnar Lie intervjuet Linstad på Urtehagen friskole på Grønland i Oslo, mens den omstridte Linstad var omkranset av barn, unge og voksne.

– Han har bedt om litt betenkningstid om han likevel skal gi oss den medaljen. Han trenger litt tid til å tenke seg om. Men vi synes at det arbeidet vi gjør er flott og fint, og jeg er kjempeglad for å være sammen med dere, sier Linstad om kong Haralds avgjørelse.

«Samtaler» kan bety at Slottet roter det enda mer til for seg. Man er allerede i ferd med å tippe over i farse.

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/slottet-utsetter-medaljeutdeling-til-linstad-3923341.html