Nytt

Skyting og vold hører med til nyhetsbildet i Oslo. Denne helgen er ikke noe unntak. I likhet med forrige helg er det meldt om skyting på Tøyen. Politiet har ingen bevis på at skyting har funnet sted, men med gjentatte skyteepisoder i området den siste tiden, kan det virke som om nabolaget er kvalifisert til å kjenne igjen lyden fra skytevåpen. På Torshov har en voldsmann gått amok og slått og sparket ned uskyldige personer.

Tøyen:

Han forteller at han hørte hyl som han oppfattet som jentestemmer.

– Da jeg først hørte et skudd gikk jeg mot vinduet, og ikke lenge etter ble det fyrt av et skudd til. Det hørtes ut som om ropene kom fra en folkemengde, og at ei ropte «hva faen», sier han videre. 

Deretter gikk Olsen ut på balkongen hvor han ringte politiet og varlset om lydene. Han forteller at det har vært flere episoder hvor skudd har vært avfyrt i området den siste tiden.

Avsluttet søk

Tor Grøttum, operasjonleder i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet klokka 00.30 at søket på Tøyen nå er avsluttet.

– Vi har ikke funnet noen skadde, og ikke noe annet som underbygget at det har vært skyting på stedet.

Torshov:

– Pågripelsen skjer i forbindelse med slagsmål. Han har helt uprovosert slått ned personer, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Sparket ned mann

Det var et vitne som meldte ifra til politiet om at en perosn hadde blitt slått ned. Klokka 21.50 hadde politiet akkuart pågrepet mannen.

Tor Grøttum, operasjonleder i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at den pågrepne mannen var svært aggresiv.

– Han slo først ned en mann, før han så sparket ned en annen person. Det er i hvert fall to personer, men vi har ikke kommet i kontakt med disse, sier Grøttum.

 

http://www.dagbladet.no/2012/11/10/nyheter/skudd/politiet/oslo_politidistrikt/avfyrt/24301594/

http://www.dagbladet.no/2012/11/10/nyheter/voldelig_mann/pagripelse/oslo_politidistrikt/24300578/