Feature

Den franske tv-reporteren opplevde at en gruppe på 20-30 menn gikk til seksuelt angrep på henne under en direktesending fra Tahrir-plassen i Kairo. Flere andre kvinnelige journalister har opplevd å bli antastet av demonstranter, men det er første gang det skjer på direkten.

Sonia Dridi arbeider for France24. En gruppe på 30 mann rykket frem og begynte å beføle henne. Hun var låst inne. En kollega kom henne til unnsetning og fikk loset henne inn på en bar.

Seksuell trakassering er meget utbredt i Egypt. Det er først med revolusjonen at det har fått internasjonal oppmerksomhet etter at flere vestlige journalister er trakasssert. Lara Logan fra CBS er det tilfellet som er best kjent.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/tahrir-platz-kairo-franzoesische-reporterin-dridi-sexuell-belaestigt-a-862541.html