Nytt

Den mest interessante reaksjonen på det dødelige angrepet på Assad-regimets sterke mann, igår, var fra Hizbollahs leder Hassan Nasrallah.

Nasrallah hyllet Assad som den sterkeste og viktigste bastion i kampen mot Israel. Dermed velger han Assads parti i en fase hvor skriften på veggen er tydelig: regimet kommer til å falle. Det er ikke kampen mot Israel Nasrallah velger, han velger å solidarisere seg med alawittene mot sunniene. Dette er et farlig sekterisk spill, ikke minst i Libanon.

Som leder for shia-bevegelsen tar Nasrallah parti for Assad og dermed Iran. Dermed synliggjøre han at han er et instrument for en fremmed makt. Det kan bare svekke hans posisjon. Nasrallah setter også shiaenes sikkerhet på spill i Libanon, og han øker faren for at borgerkrigen i Syria vil spre seg til Libanon.

On the other end of the scale, Hassan Nasrallah, the leader of Hezbollah, delivered an emotional speech live on television, saying that the Syria of Mr. Assad and Mr. Shawkat was the backbone of the Arab confrontation with Israel.

http://www.nytimes.com/2012/07/19/world/middleeast/suicide-attack-reported-in-damascus-as-more-generals-flee.html?pagewanted=2&_r=1&nl=todaysheadlines&emc=edit_th_20120719