Nytt

Den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt er på besøk i Malmø. Under besøket skal han følge en av politiets kveldspatruljer. Malmøs høye antall mord, gateopptøyer og gjengkriminalitet bekymrer ikke Reinfeldt mye. Utviklingen går rett vei.

– I grunden finns det en väldig framtidstro och mycket som är bra med Malmö, säger Fredrik Reinfeldt som under dagen inte bara träffar polisen utan även gymnasieelever och Sydsvenska handelskammaren.

Men det finns saker kvar att göra när det gäller brottsligheten i Malmö, menar statsministern:

– Här finns då en del spektakulära mord och närvarande brottslighet som vi samlat sätter in större resurser för att rå på. Det är både polisen och samverkande myndigheter som jobbar på ett sätt som använts som arbetsmetod på andra håll i landet. Vad jag har kunnat följa upp har det givit goda resultat och det ser ut att gå i den riktningen här också.

http://www.skanskan.se/article/20120529/MALMO/120529739/1004/-/reinfeldt-foljer-malmopoliser