Sakset/Fra hofta

Dadler i løs vekt er ofte israelske. De passer godt til denne snadderkaken. Raw cakes skal ikke stekes, derfor er de raske og miljøvennlige å lage. Denne inneholder heller ikke sukker (bortsett fra det som finnes naturlig i dadlene) , og er derfor litt sunnere enn andre kaker. Det er i alle fall det jeg innbiller meg selv mens jeg stapper i meg.

2-3 dl mandler, valnøtter eller pekannøtter

1 liter dadler uten sten

2 dl kokosolje (fås i helsekostbutikker)

2 dl kakaopulver

Mandler eller nøtter hakkes i food processor. Dadlene og kokosoljen kjøres til en grøt i samme maskin etter at nøttene er fjernet. Alt blandes og presses ned i en firkantet form. Formen settes kaldt i 2 timer. Kaken skjæres deretter i småbiter. Den er mektig, så bitene må ikke være for store.

 

(Oppskrift via Karen Klarbæk)