Feature

Er en forfallen jernbanestasjon eller et ditto hotell i Detroit som kulturminner betraktet vesensforskjellige fra eller noe mindre viktige enn eksempelvis greske ruiner fra antikken? Denne lett provoserende betraktningen melder seg idet man beskuer to unge franske fotografers dokumentasjon av etterlatte bygninger i dårlig forfatning i den amerikanske bilhovedstaden. Alt sammen er jo minner om steder som formet den moderne verden: Hellas med filosofi, diktning, demokrati etc. og Detroit med sin teknologi og masseproduksjon som gjorde verden mobil.

Yves Marchand og Romain Meffre har ikke bare gitt ut en bok med fotografier som det over, de har også stilt dem ut blant annet i Stockholm og Paris. Og nå er det Amsterdam som står for tur, hvor Galerie Fontata Fortuna frem til 30. juni viser deres utstilling The Ruins of Detroit.

Detroits storslagne ruiner er blitt en del av byens landskap, mener de to fotografene. Skal man la dem stå igjen som monumenter over en svunnen tid?

 

Les også

-
-
-
-
-

Les også