Feature

 

Politiet burde «smøre demonstrantenes lever utover fortauet» skal Vladimir Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov ha sagt i forbindelse med demonstrasjonene mot den russiske presidenten i Moskva den 6. mai. På direkte spørsmål dementerer han i alle fall ikke påstanden om at han sa det, men gir en slags halvveis bekreftelse.

Russerne er riktignok kjent for å ordlegge seg uvanlig fargerikt, men når denslags høyst upassende kommuniseres fra folk på høyeste hold, er det kanskje ikke så merkelig om en opprørspolitiagent et stykke på vei tar Peskov på ordet, idet han sparker en kvinnelig demonstrant i magen idet hun slepes bort av andre agenter.

Hva slags forretningspartnere er det Statoil på Norges vegne har skaffet seg?

Det er blitt reist berettiget tvil om hvorvidt politivoldsofferet er en kvinne — se kommentarfeltet.