Feature

Den amerikanske forfatteren Paul Auster har sagt offentlig at han boikotter Tyrkia i protest mot fengslingen av forfattere og journalister. Det fikk statsminister Recep Tayyip Erdogan til å se rødt. Det sier mye om Erdogan som person og politiker at han langer ut etter en forfatter på denne måten:

«Som om vi har brug for dig! Hvem er interesseret i om du kommer eller ej. Vil Tyrkiet miste noget, hvis du ikke kommer?»

Så blir Israel dratt inn i striden, ikke så merkelig. Auster er jødisk, og man kan mistenke at det kan ha spilt en rolle for Erdogan.

Auster svarer Erdogan:

Sagen får ifølge Jerusalem Post fra i dag en yderligere drejning, fordi Erdogan inddrager Israel. I et svar skriver Auster, ifølge Jerusalem Post: «Uanset hvad Erdogan mener om Israel, så er faktum, at Israel har ytringsfrihed og at ingen journalister eller forfattere er fængslet.»

Tyrkiet angriber forfatteren Paul Auster