Nytt

Kirsten Inge Damsgaard (81) fikk besøk  av to bulgarske brødre. De ville henne ikke vel.

Man undres, når man leser beskrivelsen av hva de gjorde med henne, om det ville vært mulig å behandle et menneske som kunne vært ens egen bestemor på samme måte, hvis det ikke var for distansen, den geografiske, sosiale og kulturelle. Er det den som gjør at de greier å behandle en dame på 81 år, helt uten empati?

Ifølge Københavns Vestegns Politi var den 81-årige kræftsyge og svækkede Kirsten Inge Damsgaard fra Nordfrontvej 16 iHerlev chanceløs, da to unge bulgarske brødre på 20 og 22 år den 30. december efterlod hende alene kneblet og bundet. Den gamle dame, der kun vejede godt 33 kilo, var et nemt offer for de brutale hjemmerøvere, da de – vurderer politiet – muligvis sammen med yderligere en medgerningsmand kom ind i hendes hjem iHerlev mellem klokken 19 og 20.40. Ifølge politiet bandt de hende med noget af hendes eget tøj rundt om underbenene og hendes håndled, hvorefter de kneblede hendes mund. Derefter rullede de hende ind i en dyne og et sengetæppe, som de bandt fast stramt om hendes brystkasse ved hjælp af en trøje. Da hun først var pacificeret på denne brutale måde, stjal de en række smykker og tvang hende til at give koden til hendes dankort. 14.000 kr. i udbytte 14.000 kroner nåede røverne at hæve på kortet. Men da var Kirsten Inge Damsgaard for længst afgået ved døden. Ifølge sigtelsen mod de to bulgarske brødre, er Kirsten Inge Damsgaard død som følge af kvælning grundet en kombination af ydre afspærring og besværliggjort vejrtrækning.

 

Gamle, enslige, begynner å bli betraktet og behandlet som byttedyr på en savanne. Man speider og peiler seg ut et svakt offer, som så nedlegges.

 

Men er vi rovdyr?