Nytt

Onsdag 17.august melder GP (Gøteborgs posten) om en svært urolig natt i Gøteborgs forsteder. Stenkasting og molotovcocktails mot politiet er noen av ugjerningene som er begått iløpet av natten. Man frykter en reprise av situasjonen som oppstod ved skolestart i 2009.

Efter en stökig natt, med ungdomar som kastade molotovcocktails, ökar nu polisen i Göteborg sin närvaro i Angered och andra förorter. Man vill inte ha en upprepning av oroligheterna vid skolstarten 2009.

Stadsdelarna i området Angered i nordöstra Göteborg har under de senaste dygnen drabbats av både bilbränder och attacker mot polisen. Natten till onsdagen kastades molotovcocktails mot polis och väktare, polisbilar vandaliserades och poliser utsattes för grön laser.

Det er satt inn store ressurser for å aktivisere ungdommen, men det ser ikke ut til å ha noen positiv effekt i år.

 – Då fanns ett glapp i samhällets aktiviteter för ungdomar före skolstarten. Vi lärde oss av det, och i år görs väldigt mycket. Men ändå begås den här typen av brott, säger Lars Klevensparr, polismästare i Storgöteborg, med viss besvikelse.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.700733-fler-poliser-i-goteborgs-fororter