Et Turkish Airlines-fly fra Gardermoen til Istanbul, ble onsdag kveld forsøkt kapret eller utsatt for en terrortrussel av minst en mann med noe som lignet en finlandshette. Passasjerene forteller om en skremmende opplevelse.

Det er ikke helt lett å bli klok på meldingen på VG Nett: en norsk passasjer forteller at et tyvetall mennesker kom gående fremover i flyet, om disse hadde noen forbindelse med mannen som skrek trusler på tyrkisk, kommer ikke frem. Flere passasjerer skal ha grått.

Mannen skrek på tyrkisk og skal ha holdt seg for brystet og sagt han hadde en bombe. Språkproblemer og ingen informasjon fra besetningen må ha gjort opplevelsen svært skremmende.

Salim Tahar, som satt på flyet, forteller til TV 2 at personen snakket tyrkisk og krevde at flyet skulle returnere til Oslo.

Ifølge Tahar hadde mannen en gjenstand inntil kroppen.

– En person bakerst i flyet tok på seg en maske og truet med å sprenge flyet i lufta, sier han til kanalen.

– Vi så en mann som sto bak i flyet og skrek noe på tyrkisk som vi oppfattet som en trussel. Han var iført noe som minnet om en finlandshette, sier Svensen.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en situasjon i flyet, ifølge Turkish Airlines. Vedkommende er arrestert av politiet i Istanbul uten dramatikk. Han skal ha truet passasjerene med at det var en bombe ombord, bekrefter informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro overfor VG Nett.

Uttrykket «uten dramatikk» synes ikke dekkende for det passasjerene opplevde. Var det et forsøk på terror, eller var det kapring?

Flyet landet i Istanbul kl 2000.

Norske passasjerer i flydrama i Tyrkia: – Han sa han hadde en bombe
Forsøkt kapret på vei fra Gardermoen