Danske forsikringsselskaper sier nei til å forsikre bilene til folk som bor i eller i nærheten av ghettoer. Risikoen er for stor. Juridisk er de i sin fulle rett.

Flere forsikringsselskaber afviser kunder med bopæl i Ringparken i Slagelse , når de ønsker at tegne en kaskoforsikring på bilen.
Det siger Jørgen Mejlgård, direktør for Fællesorganisationens Boligforening ( FOB).
-Vi har fået flere henvendelser fra beboere i Ringparken , som fortæller, at deres forsikringsselskaber har afvist at tegne kaskoforsikring på deres bil, fordi de bor, hvor de bor. Og så spørger de, om det virkelig kan være rigtigt -og beklageligvis kan vi ikke sige andet, end at, ja, sådan er det desværre.
Jørgen Mejlgård siger videre, at han faktisk har ladet boligforeningens forsikringsmægler undersøge sagen nærmere, og at der ikke er noget at gøre.
-Forsikringsselskaber er jo private virksomheder, og de er i deres fulde ret til at afvise kunder og -i en vis grad -selv fastsætte deres priser. Og er der områder, hvor det brænder meget eller oftere end andre steder, stiger præmiebetalingen også. Men de kan altså også helt afvise kunders ønsker om at få kasko på deres biler, siger Jørgen Mejlgård.

Frederiksborg Amts Avis 19.10.2010