Det var ikke vanskelig å velge ut musikk til dagens Interlude, for en vennlig sjel har lagt ut deler av det brennferske opptaket av Waltraud Meiers sensasjonelle debut som Klytaemnestra – 15 år etter at hun sang studioversjonen av rollen, og etter at hun hadde fått hjelp av psykoanalytiker til å tolke rollen på scenen. Anledningen var Salzburg-festivalen, og den øvrige besetningen var også førsteklasses: Irene Theorin som Elektra, Eva-Maria Westbroek som Chrysothemis, og René Pape som Orestes. I grava var Wien-filharmonien og Daniele Gatti på plass.

Vi hører Ich habe keine guten Nächte, der dronning Klytaemnestra uttrykker sin berettigede redsel for å bli myrdet av sin datter Elektra, som hevn for at hun selv har myrdet sin egen ektemann og Elektras far, kong Agamemnon. Som alltid viser Meier oss tidligere underkommuniserte sider ved rollefiguren. I dette tilfellet er det en vettskremt Klytaemnestra på vei mot psykologisk sammenbrudd vi hører, ikke den brutale morderen.