Nytt

Minst 65 mennesker ble drept da en sprengladning fikk et passasjertog til å spore av. Mer enn 200 mennesker er skadet, og myndighetene frykter at dødstallene vil stige.

Eksplosjonen førte til at 13 av vognene på Gyaneshwari-ekspressen sporet av og landet på et annet spor, der et godstog kolliderte med dem.

– Jeg kan se minst fire passasjervogner som er komplett smadret. Jeg kan se mange knuste kropper under godstoget, forteller journalisten Naresh Jana fra den indiske avisen Telegraph.

Redningsarbeidere har fortsatt ikke kunnet ta seg inn i tre av de avsporede vognene. Det fryktes at mange passasjerer skal sitte fast inne i disse vognene, opplyser BBC.
Kaos og panikk

Kaos og panikk rår på ulykkesstedet, forteller han.

– Folk gråter. Redningsmannskaper forsøker å hente overlevende og døde ut av vraket, forteller Jana.

Bombeeksplosjonen og den påfølgende togkollisjonen skjedde i et område av India hvor maoistiske opprørere står sterkt, men foreløpig har ingen påtatt seg ansvaret for sprengladningen. Indiske myndigheter sier at det er for tidlig å si om det er maoister som står bak:

Maoistopprørerne, som ofte angriper politifolk, regjeringsbygninger og infrastruktur som jernbanestasjoner, har de siste månedene trappet opp sine angrep som et svar på at regjeringsstyrkene har innledet en offensiv i området.

Tidligere i måneden ble 35 mennesker drept da opprørerne sprengte en buss i delstaten Chhattisgarh, og i april ble 76 politifolk drept i et annet angrep.

Maoistopprørerne har nå folk under våpen i en tredel av India, først og fremst på landsbygda.

NRK: Togkollisjon etter bombe i India