Ti mennesker er drept i en oppblussing av volden i Kashmir de siste dagene. Minst fire sivile ble drept da angripere skjøt mot en husrekke i en landsby søndag.

Ytterligere fem personer ble såret da to bevæpnede menn begynte å skyte mot tre hus i Dhangri i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, opplyser politileder Mukesh Singh.

Den øverste indiske embetsmannen i regionen kaller det «et feigt terrorangrep».

– Jeg kan forsikre folk om at de som står bak dette avskyelige angrepet, ikke vil unnslippe straff, sier Manoj Sinha.

Politiet legger skylden for angrepet på militante motstandere av indisk styre i den omstridte regionen. Landsbyen Dhangri ligger nær den tungt militariserte delelinjen som deler Kashmir en indiskstyrt og en pakistanskstyrt del. Den væpnede konflikten i området har pågått i flere tiår.

Mandag ble et sju år gammelt barn og en annen person drept i en eksplosjon nær ett av husene som ble angrepet i løpet av natten, opplyser politiet. Det er ikke kjent om sprengstoffet ble lagt igjen av angriperne. En udetonert sprengladning ble funnet i nærheten og ble desarmert av spesialister.

Dødsfallene i Dhangri kommer noen dager etter en skuddveksling mellom soldater og mistenkte opprørere ved en kontrollpost i byen Jammu.

Tjenestemenn sier minst 172 mistenkte opprører og 26 militære ble drept i kamper i fjor.

Den indiskstyrte delen av Kashmir har ikke hatt en folkevalgt regjering siden myndighetene i Delhi gikk inn og tok direkte kontroll over delstaten i 2019.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.