Nytt

TV i Gaza har laget tegneserie av Gilad Shalit som sendes død hjem til hans far. Dette er underholdning. Burde ikke internasjonale aktører gi beskjed om at bistanden stanses inntil Shalit frigis? Norge har en slik makt. Bruker de den?

På TV viser man netop nu i disse dage en animeret film med den unge Galid Shalit, som i filmen er blevet dræbt og stoppet i en ligkiste og sendt til hans Far.
Vor udenrigsminister bør på det kraftigste tage afstand fra disse forbrydelser mod menneskeheden.
FN er ved flere organisationer repræsenteret i Gaza. Det er Internationalt Røde Kors også. Men ingen har taget skridt til at besøge den unge soldat.
Det må være slut nu.
Jeg opfordrer også vor udenrigsminister til på Danmarks vegne at smække pengekassen i, og meddele palæstinenserne, at Galid Shalit skal frigives nu og i live. Og Lene Espersen bør samtidig opfordre USA til at bremse hjælpen på US$ 400 millioner til Gaza og sørge for at bremse al hjælp fra EU.

Fra leserbrev av Ole Groth-Andersen i Jyllands-Posten.