Organisasjonen Open Doors International har lansert årets Forfølgelsesliste, som er en internasjonal oversikt over de 50 landene der diskrimineringen, undertrykkelsen og forfølgelsen av kristne er sterkest.

Den norske avdelingen av Open Doors – Åpne Dører – har oversatt undersøkelsen til norsk.

I Åpne Dørers pressemelding i anledning lanseringen heter det:

«For snart tre år siden utpekte Fagbladet Journalisten forfølgelse av kristne i muslimske land som «en sak mediene glemte». Situasjonen er ikke blitt bedre siden den gang.

Hvert år publiserer Open Doors International en såkalt World Watch List over de 50 landene der diskrimineringen, undertrykkelsen og forfølgelsen av kristne er sterkest. 70% av de 50 landene på lista er muslimske.

I dag, 6. januar, finner den internasjonale lanseringen av årets World Watch List 2010 sted. Den norske avdelingen av Open Doors – Åpne Dører – har oversatt undersøkelsen og gjør den nå tilgjengelig for et norsk publikum.

Vi har i dag lagt ut den norske versjonennettsidene våre (www.opendoors.no) og sender herved ut en pressemelding – i en kort og en lang utgave. På nettsidene våre finner dere også andre interessante ressurser relatert til Forfølgelseslista 2010, samt en redegjørelse for kriteriene som er lagt til grunn ved utarbeidelsen av lista.

Ifølge en rykende fersk rapport fra det store og anerkjente Pew Forum on Religion and Public Life lever 4,8 milliarder mennesker i land med begrenset religionsfrihet.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂