Nytt

Byrådet i Rotterdam har avskjediget Tariq Ramadan som integrasjonsrådgiver etter at det ble kjent at Ramadan leder et ukentlig program om islam på Irans statseide fjernsynskanal PressTV.

Rotterdams borgermester og byrådsrepresentanter mener at Ramadan har mistet troverdigheten, og ikke lenger kan «lede dialogen i byen» fordi han selv er blitt en del av debatten. Tariq Ramadan har vært tilknyttet Rotterdams byråd i to år.

Rotterdam hired the Egyptian-Swiss theologist to help ‘bridge the divide’ between the Muslim and non-Muslim communities. The city government also funds Ramadan’s chair at the Erasmus University, where he has been a visiting professor of Identity and Citizenship since 2007.

Ramadan, whose principal message is that Islam and European culture do not have to be at odds, is a controversial figure. He already came under fire in the Netherlands in April because of statements that were allegedly homophobic and misogynistic.

I et åpent brev kommenterer Ramadan avskjedigelsen, som han mener forteller «langt mer om den alarmerende tilstanden i nederlandsk politikk enn om min person.»

NRC Handelsblad: Dutch News: Rotterdam sacks integration advisor

NRC Handelsblad: Rotterdam should get rid of this Islamist, av Afshin Ellian