Kunstverk

Filippo Panseca har skapt røre i Italia ved å male to bilder som omhandler Silvio Berlusconi og hans forhold til likestillingsminister Mara Carfagna og hans kone Veronica Lario. Det første bildet viser Berlusconi som faun som kurtiserer Carfagna. Begge er nakne. Det andre (over) viser Lario som en svært brystfager kvinne svevende over skjønnheter i neoklassistisk stil. Bakgrunnen for bildene er en uttalelse Berlusconi kom med for en tid tilbake. Han synes Carfagna var så vakker at han kunne tenkt seg å gifte seg med henne, hvis han ikke allerede var gift. Dette var en så dyp fornærmelse at kona Veronica Lario krevde en offentlig unnskyldning. Likevel presterte Berlusconi å utnevne Carfagna til statsråd. Berlusconi er beryktet/berømt for ikke å passe munnen sin.

Panseca håper Berlusconi har humor nok til å le av bildene og håper han kjøper dem. Han vil gi alle pengene til jordskjelvofrene. (klikk for å forstørre)