Nytt

Det heter at araberlandene ikke lenger tar handelsboikotten av Israel alvorlig. Men diskrimineringen sitter fortsatt langt inne. Den israelske tennisspilleren Shahar Peer fikk ikke innreise til verdensturneringen i Dubai denne uken.

Nå finner ikke WTA seg i at spillere utestenges på politisk grunnlag. Neste uke er det den israelske mannlige spilleren Andy Ram som skal spille. Hvis det samme rammer ham, er det over og ut for Dubai som arrangør av internasjonale tennisstevner.

WTA frykter at hvis de lar utestengelsen passere, vil andre arabiske land følge etter. Dubai vil gjerne fremstå som et moderne samfunn, men utestengelsen av israelere er dårlig reklame.

Sportskanalen Tennis Channel trakk seg ut. Det samme gjorde Wall Street Journal som sponsor, og nå presses hovedsponsor Barclays Bank til å gjøre det samme.

Der Spartenkanal Tennis Channel hat seine Übertragung vom Damenturnier schon abgebrochen. Der Titelsponsor, die Barclays Bank, ist unter Druck geraten, dem Beispiel des „Wall Street Journal» zu folgen und sein finanzielles Tennis-Engagement am Persischen Golf zu beenden.

Arabische Willkür