Nytt

Tre raketter ble avfyrt fra Libanon mot Israel torsdag. De slo ned i Nahariya 8 km sør for grensen og forårsaket materielle skader.

Hvem skjøt?

Israeli defense commentators said they believed Hezbollah was behind the salvo, but expected the incident to be a one-time show of solidarity with the Palestinians, not a declaration of war.

NRKs Midøsten-orakel, Odd Karsten Tveit, kunne umiddelbart slå fast at det ikke var Hizbollah som skjøt. De har ingen interesse av en krig med Israel nå, sa Tveit. Han trodde heller det var palestinske grupper.

Den 25. desember ble det funnet åtte Grad og Katusja-raketter ved grensen, klar til utskyting. Dette er profesjonelle raketter. Men selve avfyringen er amatørmessig: raketten er plassert helt improvisert. Men kanskje det er fordi man egentlig ikke bryr seg om hvor de lander: målet er psykologisk terror.

Det var for øvrig en massiv Hizbollah-demonstrasjon i Beirut igår. Iran kan meget vel ha gitt Hizbollah ordre om å gjøre israelernes nerver frynsete, slik at de overreagerer, ifølge medier som de norske.

Attack on Israel from Lebanon threatens 2nd front