Sakset/Fra hofta

Heradstveit sier at man ikke kan komme nærmere en løsning på konflikten i Midtøsten før Israel og Vesten stiller seg spørsmålet «Hvorfor hater den muslimske verden oss så sterkt?».

– Hamas blir jo i Vesten og av Israel framstilt som en terroristorganisasjon, men de kan like gjerne ses på som en av de fremste i den palestinske kampen for sin egen nasjon, som frihetskjempere, sier Heradstveit.

– Palestinerne kjemper for sin nasjon slik gode nordmenn kjempet for Norge under andre verdenskrig, og de metodene som ble benyttet under motstandskampen mot tyskerne er i slekt med de metodene Hamas benytter seg av i dag, sier han.

Daniel Heradstveit, professor ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI),

– Midtøsten-krisen kan føre til mer terror

Hver gang det skjer terror eller Israel/USA går til aksjon dukker norske «forskere» opp som forklarer og forstår hvorfor, og ansvaret og skylden går nesten alltid tilbake til Vesten. VGs slappe artikkel står under videoen av Hamas-sympatisører som angriper politiet med brannbomber og stener i Oslos gater.

På kinoene klapper folk hver kveld for Max Manus-filmen, og en norsk professor sammenligner Hamas med «gode nordmenn». Heradstveit har lenge befunnet seg mentalt på the back burner. Dit hører visst også VG hjemme.