Sakset/Fra hofta

Alle som har mulighet til å se TV-kanalen arte bør merke seg at man i desember sender en spesiell serie om kristendommens historie. Det er de to franske forskerne Gérard Mordillat og Jérôme Prieur som har laget serien.

Tredje og fjerde del går lørdag 21.00 og 21.55 og heter Martyrenes blod og Arvestrid. Man kan velge å høre på fransk eller tysk. Serien finnes også på DVD og som bok.

De som gikk glipp av første og andre del kan se dem søndag eller tirsdag. Første del heter Satans synagoge og Roma brenner.

Det er laget en egen hjemmeside for serien, med masse informasjon. Det spesielle med serien er at den gir en historisk forklaring på kristendommens utvikling og kirkens oppståen. Men disse strengt historiske forklaringer svekker på ingen måte troen, tvert om. Det gir en annen slags tro å kjenne de lange sveip og vite hvilke tilfeldigheter og personligheter som avgjorde hva som ble historiens gang.

12-teilige Dokumentation von Gérard Mordillat und Jérôme Prieur