En ny studie viser at antall angrep på homofile på åpen gate er grovt underrapportert. Ungdom med innvandrerbakgrunn står for flertallet av overfallene. Selv en av forskerne ble angrepet, fordi han er homofil.

Ifølge politiet var det 67 overfall på homofile i Amsterdam i fjor. Men forskerne fra Universitetet i byen kom til at tallet er mye høyere: et sted mellom 250 og 1.000 kom de frem til. Grunnen til den store forskjellen, er at langt de fleste ikke anmelder volden.

To av tre overfall begås av ungdom med innvandrerbakgrunn.

Rapporten slår fast at det ikke ligger religiøse motiver bak.

Men tradisjon og oppdragelse kan likevel spille en rolle.

Forskerne forklarte den høye representasjonen til marokkanerne med at de henger så mye på gatehjørnene, et noe spesielt utsagn.

White Dutch people are responsible for 36 per cent of the violent incidents in Amsterdam. Moroccans, who form 16 per cent of the population of the capital city, are also responsible for 36 per cent. The other 28 per cent of the attacks were committed by people from other ethnic backgrounds.
..
The University of Amsterdam researchers spoke to perpetrators, sent questionnaires to school students and studied police files. One of the researchers was beaten up himself during the project because he is homosexual.

«It is a serious problem and more extensive than we had thought,» Home Affairs Minister Guusje ter Horst said in reaction to the report during a debate in the Lower House. «Homophobic violence is very serious and must be completely eradicated.»

The Home Affairs Ministry and Justice Ministry announced on Monday that the police had received 150 reports of violence against homosexuals throughout the country in the first half of this year. In 14 per cent of these cases, the victim stated explicitly that the perpetrator was from an ethnic group. In the other cases, the ethnicity was not registered or the victim indicated that the perpetrator was white.

Den bevisste volden mot homofile er plagsom for myndighetene og bærerne av den rådende ideologien: homofile er ett av de fremste symboler på toleranse. At det er en annen såkalt svak gruppe som angriper dem volder store interne kvaler. Slik skulle det ikke være, og noe må ha gått galt. Hva det er, våger man ikke helt å konfrontere.

Et annet punkt er spørsmålet om identifisering av forbryterne. Det er et følsomt tema, men skal man ha en pålitelig statistikk må hendelser registreres og klassifiseres. Jo mer utbredt volden er, jo mer ekplosiv er den politisk. Det er et tema som går igjen over hele Europa.


Immigrants behind most attacks on Amsterdam gays

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂