Nytt

Magnus Lindberg.jpg

I alt oppstusset i forbindelse med det amerikanske presidentvalget de siste dagene er det nok mange som har gått glipp av langt viktigere nyheter – New York-filharmoniens valg av composer-in-residence for tidsperioden 2009-11.

Valget av den finske komponisten Magnus Lindberg til denne jobben er både overraskende og ikke overraskende. Det var ikke akkurat sjokkerende at Alan Gilbert ønsket å samarbeide tettere med sin gamle venn. Samtidig finnes det etter min mening langt mer interessante baltiske (Pärt, Tüür og Vasks) og russiske (Sjtsjedrin og Martynov) kandidater.

Jeg har et litt vanskelig forhold til Lindberg. Mye av det han skriver synes jeg er fryktelig, hovedsakelig på grunn av min manglende entusiasme for hans generøse bruk av messingblåsinstrumenter. Men «Seht die Sonne» fra 2007 er et mesterverk, og hvis han fortsetter i den retningen på sin nye arbeidplass, har jeg enda en grunn til å deppe over at jeg ikke bor i New York.