Feature

Den kinesisk-canadiske kunstneren Terence Kohs statue av Jesus med erigert penis, kommer tirsdag opp for en britisk domstol. Skulpturen inngår i utstillingen «Gone, Yet still» som vises i the Baltic Centre i Gateshead ved Newcastle. Typisk nok: vedkommende som anmeldte saken til politiet, en 40 år gammel kvinne ved navn Emily Mapfuwa, har ikke selv sett utstillingen, men så bildet av Jesus-skulpturen i avisen. Saken ble i første omgang avvist av politiet. Men så fikk Mapfuwa hjelp av Christian Legal Aid. Tirsdag kommer den opp for the Gateshead Magistrates’ Court.

Det er første gang i nyere tid at spørsmålet om krenkelse av offentlig anstendighet skal prøves for retten. Et springende punkt er om man kan hevde seg krenket over en utstilling man ikke har sett, men kun sett avbildet i avisen eller på nettet. Det siste vil reise helt uoverstigelige problemer.

Se Uwe Max Jensens artikkel i gjestespalten for nærmere beskrivelse.