Nytt

Unge gifter helt ned i 14 år giftes bort i innvandrermiljøer i Danmark. Det kalles «kammersekteskap», siden de ikke registreres hos det offentlige. Det skriver velferdsminister Karen Jespersen og rådmann i Odense, Jane Jegind i en artikkel.

De to ser bortgifting av unge jenter som et tegn på at det vokser frem parallellsamfunn i Danmark.

Der er helt unge piger i alderen 14-16 år med muslimsk baggrund, som bliver gift.
Forleden var det den 16-årige Mariam fra Vollsmose i Odense, som blev muslimsk viet til en 22-årig ung mand med indvandrerbaggrund.
Det er en lokal imam, som står for vielsen.

Ifølge Mariam og hendes veninder, som TV 2 talte med, er det almindeligt, at piger helt ned til 14 år bliver gift. Miriam kendte endda en veninde, som var 14 og skulle have barn. Det er givetvis helt almindeligt i den kultur, som nogle muslimske familier kommer fra. Men det er ikke acceptabelt her i landet.

Det er tværtimod endnu et tegn på de parallelkulturer, som er opstået rundt omkring i Danmark, og som vi må gøre konsekvent op med. En del af sådanne parallelsamfund kan være mandens dominans over kvinden, hvor barnebrude kan være et element.

Barnebruder: I strid med våre verd